• decembar

    14

    2021
  • 7
  • 0
Пажљивко (цртани филм за децу)

Пажљивко (цртани филм за децу)

Саобраћај је сложен систем који је прилагођен старијим и одраслим особама. Деца нису спремна за учествовање у саобраћају, а ако учествују у саобраћају, то је најчешће као пешаци, путници у возилу и бициклисти.

Статистички подаци о структури учешћа деце у саобраћајним незгодама не пружају задовољавајућу слику о успешно обављеној васпитној и образовној улози наше просечне породице, предшколских и школских установа у области саобраћаја.

Пре поласка у школу многа деца већ знају слова и понекад да течно читају, док о области у саобраћају немају ни основних појмова. Вреди напоменути да на саобраћајну писменост деце немају никаквог утицаја оне стотине хиљаде очева и мајки возача, који у основи представљају значајну снагу реализације саобраћајног васпитања.Оно што се може прихватити као проблем представља систем забрана и застрашивања од стране породице, а не систем проучавања и праксе на саобраћајним површинама.

Наша деца сувише касно улазе у саобраћајну стварност и ова колумна има за циљ да представи саобраћајне игре и цртани филм који могу родитељима да помогну да успешно уведу децу у саобраћајни систем.

Преузмите бесплатно материјале за саобраћајно васпитање и образовање деце: http://pazljivko.rs/materijali

© Copyright 2021 Auto Škola Stop 019 by eDizajn