• decembar

    14

    2021
  • 164
  • 0
300 БОРСКИХ ПРЕДШКОЛАЦА ПРОШЛО ОБУКУ О БЕЗБЕДНОМ УЧЕСТВОВАЊУ У САОБРАЋАЈУ

300 БОРСКИХ ПРЕДШКОЛАЦА ПРОШЛО ОБУКУ О БЕЗБЕДНОМ УЧЕСТВОВАЊУ У САОБРАЋАЈУ

Свесни проблема безбедности деце у саобраћају, удружење родитеља Бебиронче у сарадњи са ГИС удружењем Србије организовало је низ едукативних радионица за предшколце у Бору и донирало комплет књига и бојанки „Пажљивко“ за предшколску установу „Бамби“.
Едукативне радионице су обухватиле све предшколске групе у Бору. И обуку за безбедно учествовање деце у саобраћају је прошло 300 борских предшколаца.Стицање знања и формирање исправних ставова о безбедности саобраћаја у предшколском узрасту представља квалитетан основ за даљу надградњу деце старијег узраста и одраслих, у овој области. На овај начин, постиже се унапређење нивоа безбедности саобраћаја, односно унапређење понашања учесника у саобраћају, а самим тим и смањење броја погинулих и повређених у саобраћајним незгодама. Кроз праксу, констатован је позитиван утицај деце и на понашање родитеља у саобраћају, у смислу правилног превожења у возилима, употребе безбедносних седишта, преласка коловоза и сл.
Ова акција удружења родитеља Бебиронче имала је за циљ да представи саобраћајне игре и цртане филмове, који на забаван, али и едукативан начин, могу помоћи деци да савладају правила саобраћаја.
На следећем линку, можете бесплатно преузети материјале за саобраћајно васпитање и образовање деце. pazljivko.rs/materijali

Едукативне радионице на забаван начин кроз игру, цртане филмове, квиз и песмице одржао је Игор Велић, мастер инж. саобраћаја испред ГИС удружења Србије.

ГИС удружење Србије је наградило комплетом „Пажљивко“ и грађане Бора који су активно учествовали у јачању безбедности саобраћаја у свом граду преко мобилне апликације (www.bor.sigurnestaze.com), у виду „качења” саобраћајних проблема са предлозима мера.
Закључак је да се кроз оваква и слична предавања, која треба да постану обавезна у свим школама и предшколским установама, може много постићи на превенцији незгода у саобраћају у којима учествују најмлађи.

Вест је преузета са сајта www.sigurnestaze.com

© Copyright 2021 Auto Škola Stop 019 by eDizajn