• decembar

    14

    2021
  • 86
  • 0
ОДРЖАНА ТРИБИНА О БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ И МЛАДИХ У САОБРАЋАЈУ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БОРА

ОДРЖАНА ТРИБИНА О БЕЗБЕДНОСТИ ДЕЦЕ И МЛАДИХ У САОБРАЋАЈУ НА ТЕРИТОРИЈИ ГРАДА БОРА

Јуче је у Народној библиотеци у Бору у организацији удружења родитеља Бебиронче одржана јавна трибина „Безбедност деце и младих у саобраћају на територи града Бора“.

Предавање је одржао Игор Велић, мастер инж. саобраћаја.

Циљ трибине је био да се грађани Бора упознају са узроцима и последицама саобраћајних незгода у којима су страдала деца и млади на територији града Бора. Док се посебна пажња посветила утицају брзине, употребе мобилног телефона, алкохола, и (не)коришћења дечијих ауто-седишта и сигурносних појасева на настанак, и на последице саобраћајне незгоде.

Такође, у склопу трибине презентовани су статистички подаци о броју и структури саобраћајних незгода на територији града Бора и анализиране субјективно и објективно опасне локације у граду.

Ово је само прва у низу трибина коју у сарадњи са ГИС удружењем Србије организује удружење родитеља Бебиронче.У склопу трибине промовисан и први сајт у Р. Србији посвећен безбедности деце и младих у саобраћају (www.sigurnestaze.com) који има за циљ да са стручног становишта расветли феномен саобраћајне незгоде и кроз едукативан карактер подигне свест о безбедности у саобраћају, пружајући неопходне информације и статистичке показатеље кроз видео материјале, узроке и последице саобраћајних незгода, и мобилна апликација (www.bor.sigurnestaze.com) на којој грађани Бора могу да каче саобраћајне проблеме у граду са предлогом мера за њихово решавање.

© Copyright 2021 Auto Škola Stop 019 by eDizajn